APIE RECEPTĄ trimis žodžiais. Skani! Puiki! Nuostabi! Paruošimo laikas: apie 20 min.

INGREDIENTAI (3 porcijos):
1 pundelis smidrų
2 vienetai bulvių
500 mililitrų sultinio
1 vienetas šalotinių svogūnų
2 skiltelės česnako
10 gramų sviesto
pagal skonį petražolių
PATIEKIANT:
50 gramų kietojo sūrio (Parmezano, Džiugo ar kitokio)
1 saujelė moliūgų sėklų

PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Svieste apkepinti smulkintus svogūs ir česnaką. Smidrus nuvalyti nulaužiant su-medėjusias dalis ir supjaustyti.
2. Sultinyje šiek tiek pavirti bulves, kol truputį suminkštės. Sudėti smidrus, petražoles, svogūnus ir česnaką. Pavirti dar apie 5 minutes.
3. Sriubą sutrinti elektriniu trintuvu. Tirštumą reguliuokite pagal save – jeigu norisi skystesnės sriubos, įpilkite dar šiek tiek sultinio arba vandens. Pagal skonį pagardin-kite druska ir, jeigu norisi, pipirais.
4. Supilstykite sriubą į lėkštes. Dar nuostabiau sriuba atrodys papuošta tarkuotu kietuoju sūriu ir moliūgo sėklomis, bet tinka patiekti ir su apskrudusiais duoniukais ar kitais pagardais.
Trinta smidrų sriuba su kietuoju sūriu ir moliūgų sėklomis – nustebins visu. Skanaus!

RECEPTUI NAUDOTI www.riesutaujam.lt produktai:
Moliūgų branduoliai

Moliūgų branduoliai

Aistra gaminti…
Autorius: Anželika Stančikienė
inspiration.by.andze