Džiovintos figos

3.857.45

Išvalyti

Aprašymas

Džiovintos figos

Figa – fikuso (Ficus) genties augalų valgomas vaisius.  Jos tėvyne laikoma Mažoji Azija,sutinkama Irane, Pakistane, Indijoje, Afganistane, Turkijoje ir Vidurinėje Azijoje, Kaukaze, Kryme.
Figos yra gana svarbus maisto išteklius vaisėdžiams tropikų miškų gyvūnams (vaisėdžiams, kapucinams, langūrams, šikšnosparniams). Kai kurių rūšių paukščiai (pvz., ragasnapiniai, biulbiuliniai ir kt.) minta beveik vien figomis, kai jų yra daug.
Figos būna nuo geltonos iki juodai mėlynos spalvos, spalva priklauso nuo veislės ar rūšies. Skiautėtalapio fikuso figos dažniausiai gelsvažalės, forma kiek primena kriaušes, dydis sulig 1-2 graikiškais riešutais. Neprinokę vaisiai turi aitrių pieniškų sulčių, todėl nevalgomi. Figose yra daug smulkių sėklų, vaisių skonis vidutiniškai ar labai saldus, kartais – šleikščiai saldus.
Prie Viduržiemio jūros rugsėjo mėnesį prasideda tikras figų sezonas. Šiuo egzotinius vaisius sveika valgyti tiek šviežius, tiek džiovintus. Jie taip pat konservuojami ir iš jų verdama uogienė ir džemas. Troškintos figos yra tipiškas prancūziškas delikatesas, vertinamas gurmanų ir valgomas kartu su žąsų kepenėlių paštetu (Foie gras), mėsa arba sūriu. Džiovintos figos  puikus užkandis dėl savo struktūros ir savybių suteikiantis sotumo jausmą  ilgesniam laikui.
MAISTINĖ VERTĖ (100g/ml): energinė vertė – 1248,00 kJ/ 298,00; kcal; riebalų 50,30 g, iš jų sočiosios riebalų rūgštys 0,1 g; angliavandenių – 2,7 g, iš jų cukrūs – 51,8 g; baltymų 1,9 g, druskos 0,4 g.
Kilmės šalis: Turkija.

Jums taip pat gali patikti…