Džiovintos goji (dygliuotojo ožerškio) uogos

5.4310.25

Išvalyti

Aprašymas

Goji uogos yra naujiena tik mums, o Rytuose jos valgomos jau kelis tūkstančius metų. Šį augalą ir jo uogas kinai vadina „goji“, bet jis turi lietuvišką pavadinimą – ožerškis. 
Dygliuotasis ožerškis – tai krūmas, užaugantis iki 1,5–2,5 m aukščio. Šakelės plonos, nulinkusios ir labai dygliuotos, lapai žali ir nedideli. Augalas priklauso bulvinių šeimai, tad kai birželio mėn. jis žydi, žiedai iš tiesų būna panašūs į bulvių. Antroje vasaros pusėje sunokina nedideles, 1-1,5 cm ilgio raudonas ir pailgas uogeles, iš išvaizdos primenančias raugerškio. Goji uogos saldžiarūgštės, jų skonis panašus į razinų. Maistui naudojamos tik džiovintos. 
Goji uogų paros norma yra 15-30 gramų. 
MAISTINĖ VERTĖ (100 g/ml): energinė vertė 321 kcal/ 1344 kJ; angliavandenių 69,2 g, iš jų cukrūs 54,6 g; riebalų 1,8 g, iš jų sočiosios riebalų rūgštys 0,2 g; baltymų 14,1 g, druskos – pėdsakai.
Kilmės šalis: Kinija.

Jums taip pat gali patikti…