Džiovintos spanguolės

3.256.29

Išvalyti

Aprašymas

Spanguolė (lot. Oxycoccus, angl. Cranberry) – erikinių šeimos visžaliai augalai. Auga aukštapelkėse ant kiminų ir kupstų, o uogos sunoksta rugpjūčio pabaigoje ir laikosi iki pavasario. Peržiemojusios po sniegu, spanguolės tampa labai gardžios. 
Senovėje spanguolės laikytos tradicinėmis uogomis Rytų ir Šiaurės Europoje, bet dabartiniais laikais amerikiečiai šių uogų suvalgo kur kas daugiau nei europiečiai.  
Spanguolės naudojamos plačiai: visi žinome, kad jų dedama į raugintus kopūstus, iš jų gaminami morsai, spaudžiamos sultys, valgomos vienos, cukruotos, šaldytos, džiovintos. Tinka prie pačių įvairiausių patiekalų: daržovių, mėsos, žuvies, desertuose, konditerijoje. 
Džiovintas spanguoles galima panaudoti praktiškai taip pat kaip ir šviežias, tik sulčių jau nebeišsispausime, tačiau galime pasigaminti puikios, skanios, gaivaus skonio arbatos. 
Sudėtis: spanguolės, cukrus, augalinis aliejus.
MAISTINĖ VERTĖ (100 g/ml): energinė vertė 329 kcal/ 1337 kJ; angliavandenių 82,1 g,  iš jų cukrūs 71,3 g; riebalų 0,3 g, iš jų sočiosios riebalų rūgštys 0,1 g; baltymų 0,3 g, druskos 0 mg.
Kilmės šalis: Kanada.

Jums taip pat gali patikti…