Kvietinės kruopos 800 g

0.54

Aprašymas

Kvietinės kruopos pagaminamos iš kietųjų kviečių grūdų, juos suskaldžius. Jų spalva varijuoja nuo šviesiai rusvos iki tamsiai geltonos, būna įvairių dydžių ir turi lengvą riešutų aromatą.
Tai maistingas ir naudingas produktas, ilgam suteiks energijos ir sotumo.
Kvietys (lot. Triticum, angl. Wheat, vok. Weizen) – miglinių (Poaceae) šeimos augalų gentis. Iš visų grūdinių kultūrų – kviečiai yra nuo seno labiausiai paplitusi kultūra. Artimuosiuose rytuose laukinių kviečių grūdai maistui pradėti rinkti dar prieš 18-10 tūkst. metų. Pirmosios domestikuotos formos Artimuosiuose rytuose atsiranda apie 12-9 tūkst. metų pr. m. e. Lietuvoje domestikuoti kviečiai pradėti auginti nuo viduriniojo neolito, plačiau paplinta nuo vidurinio bronzos amžiaus.
Iš kvietinių kruopų verdama skani maistinga košė, jų galima berti į daržovių patiekalus, sriubas, kepti blynelius ar net kotletukus arba net pasigaminti iš jų puikų apkepą su varške.

MAISTINĖ VERTĖ (100 g/ml): energinė vertė 1503,00 kJ / 354,00 kcal; riebalų 1,70 g, iš jų sočiosios riebalų rūgštys 0,40 g; angliavandenių 74,10 g, iš jų cukrūs 1,70 g; baltymų 10,70 g, maistinių skaidulų – 2,1 g, druskos 0 g.
Kilmės šalis: Lietuva.

Jums taip pat gali patikti…