Miežinės kruopos 800 g

0.54

Aprašymas

Miežiai – viena seniausių žmonių auginama grūdinė kultūra. Miežų tėvyne laikoma Azija, iš Egipto jie atkeliavo į Romą ir Graikiją. Taip pat jie labai populiarūs Himalajų vietovėse, nes auga netgi 5000 metrų virš jūros lygio, greitai subręsta, yra neišrankūs auginimo sąlygoms, o žmogui suteikia daug energijos. Nuo labai senų laikų miežiai auginami ir Norvegijoje bei Suomijoje, iki pat poliarinio rato.
Iš miežinių kruopų verdama skani košė, jų galima berti į sriubą,  salotas, kai kurios šeimininkės miežinių kruopų deda ir į kugelį, iš jų vienų ar su priedais galima kepti blynelius, o sumaišius su grybais gaunasi nuostabaus skonio kotletai. 

MAISTINĖ VERTĖ (100 g/ml): energinė vertė 1504 kJ/356 kcal; riebalų 2,1 g, iš jų sočiosios riebalų rūgštys 0,3 g; angliavandenių 66,9 g, iš jų cukrūs 0,5 g; baltymų 11,6 g, skaidulinių medžiagų – 11,5 g, druskos 0,03 g.
Kilmės šalis:

Jums taip pat gali patikti…